Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ofisimiz Etkinlikleri

• Patent Geliştirme Ofisi ile eşgüdümlü olarak yapılan çalışmalar sonucunda 2 adet ulusal ve 2 adet de uluslararası olmak üzere 4 adet patent başvurusu yapılmış olup ön araştırmalar olumlu sonuçlanmıştır.
  • Ekibimizin de organizasyon komitesinde yer aldığı The 2nd World Energy Storage Conference isimli konferans 18-21 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir.
  • Horizon Europe çağrıları kapsamında CET Partnership çağrısı için "Green Amonyak sentezi ve Hidrojen yakıtlı motor üretimi" ile "Çift rotorlu dikey eksenli çatı tipi rüzgar türbini" konulu iki adet proje önerisi hazırlanmaktadır. Daha önceden de 1 adet Horizon Europe çağrısına başvuru yapılmıştır.
  • ERA-Net çağrılarına şu ana kadar 2 adet başvuru yapılmış olup, yeni bir başvuru hazırlıklarına başlanmaktadır.
  • Diğer AB destekleri güncel olarak takip edilmekte ve potansiyel paydaşlar ile proje fikirleri değerlendirilmektedir.
  • İSTKA kapsamında iki adet proje önerisi yazım aşamasındadır.
  • TÜSEB'e sunulmak üzere iç ortam hava kalitesi ölçüm ve takibine ilişkin proje önerisi hazırlık aşamasındadır.
  • Üniversitemiz BAP destekli Güdümlü 4 adet projemiz şu an yürürlükte olup bunlar, "Yağmur suyu toplama projesi", "Akıllı çardak", "Rüzgar türbini", "Biltam binası çatısını güneş panelleri ile donatma ve elektrikli kampüs içi araçları üretimi"dir.
  • Bir çok firmayla üniversite-sanayi işbirliği kapsamında çalışmalarımız sürmektedir.
  • Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında başvuruların yapılacağı uygulayıcı kuruluş olma yolunda araştırmalarımız devam etmektedir.